Huis ter Duin

Huis ter Duin

Grand Hotel Huis ter Duin ligt aan het Noordzeestrand van Noordwijk midden tussen de noorder- of Koningin Wilhelminaboulevard en de zuider- of Koningin Astridboulevard, en werd in 1885 geopend als het eerste hotel voor toeristen. Het legde daarmee de grondslag voor de ontwikkeling van Noordwijk als een bekende badplaats.

 

Huis ter Duin heeft zich altijd op rijke toeristen gericht. Zo verbleven de koninklijke families van Nederland en België er regelmatig. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het hotel door de Duitsers gevorderd voor het onderbrengen van legerofficieren. Dat gegeven werd later gebruikt in de film Soldaat van Oranje die gedeeltelijk rond het hotel opgenomen is.

 

Op 25 januari 1990 werd een groot deel van het hotel door brand verwoest. Bij deze grote brand verloren drie leden van de vrijwillige brandweer het leven. Huis ter Duin werd daarna herbouwd en uitgebreid. Het is nu een vijfsterrenhotel met 228 kamers, 22 suites en 19 multifunctionele conferentieruimten. Tegenwoordig is het hotel bij het brede publiek voornamelijk bekend door het Nederlands voetbalelftal, dat er vaak verblijft. In juli 2007 werd in het hotel de film Alibi opgenomen, en er worden nog regelmatig soaps en andere programma's opgenomen.

Contact

Clysan B.V
Industrieweg 3
4675 RA Sint Philipsland

T: +31 (0)167 - 572555
F: +31 (0)167 - 572213


info@clysan.nl