Crematorium Zoomstede

Crematorium Zoomstede

Crematorium Zoomstede - voorheen Crematorium Bergen op Zoom - is opgericht op initiatief van het bestuur van de RK Begraafplaats en de Protestantse Begraafplaats met medewerking van de gemeente Bergen op Zoom (1988). In 1989 werd aan de Mastendreef in Bergen op Zoom de eerste steen gelegd.


Modernste van Europa


Momenteel vinden er jaarlijks gemiddeld ongeveer 1400 crematies per jaar plaats in Zoomstede. Algemeen directeur Bram Hommel verwacht echter dat dat aantal de komende jaren alleen nog maar toe zal nemen. “Steeds vaker kiezen mensen voor een crematie in plaats van begrafenis. Velen hebben geen binding meer met de kerk en zij willen toch op een waardige en persoonlijke manier afscheid nemen van een dierbare.

Wij bieden alle faciliteiten om van elke dienst iets bijzonders te maken. Dat geldt ook voor de moderne geluids- en beeldtechniek en uitgebreide catering. Met deze realisatie zijn wij het modernste crematorium van Europa”, zegt Hommel niet zonder trots. De algemeen directeur betrekt ook het stichtingsbestuur, de medewerkers en alle bouwers bij zijn gevoel van trots. “Er is respectvol gebouwd. Iedereen hield rekening met elkaar. Ook al stond een groot gedeelte van het gebouw soms overhoop, daar was tijdens de diensten niet of nauwelijks iets van te merken. Dat is zeker een heel groot compliment voor iedereen die bij dit huzarenstukje betrokken is geweest”, besluit Hommel.

Contact

Clysan B.V
Industrieweg 3
4675 RA Sint Philipsland

T: +31 (0)167 - 572555
F: +31 (0)167 - 572213


info@clysan.nl